RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Norges største programvarelansering

Sist oppdatert:
Det mener Jon M. Lervik, sjef i Fast Search & Transfer, er tittelen selskapets nye produktlansering bør ha. Nå kan bedrifter samle og søke data i alle typer dokumenter, samtidig.

Fasts nye søkesystem saumfarer alle bedriftens data - e-post, databaser, dokumenter - samtidig.

I dag lanserer Fast Search & Transfer sin store oppgradering av Fast Data Search. Produktet er en søkepakke for bedrifter som lar ansatte eller kunder søke i bedriftens informasjon, og regnes som selskapets hovedprodukt.

Fast Data Search har tidligere latt bedrifter søke gjennom en database eller et sett med nettsider. Bedrifter har kunnet lage nettsider som ansatte og kunder kan bruke til å søke etter dokumenter.

Den nye versjonen av Fast Data Search gjør det mulig å samle og søke på data fra alle datalagre i en bedrift, samtidig. Dette kan omfatte Word-dokumenter, e-post, eksterne nyhetskilder, kundesystemet og data fra økonomisystemet.

For å takle de samtidige søkene har Fast måtte skrive om koden betraktelig. Blant annet er det lagt inn nye sikkerhetsfunksjoner.

Jobben har vært så omfattende at Fast-sjef John M. Lervik tror lanseringen er Norges største programvare-lansering.

- Vi har brukt 150-200 millioner kroner og over 150 000 arbeidstimer, forteller Lervik til digi.no

En viktig komponent i systemet er evnen til å strukturere tekstdokumenter og nettsider. Fasts system klarer å plukke ut blant annet navn, adresser og bedrift fra alle typer data.

Den nye søkepakken er en nedskalert versjon av søkemotoren Fast laget for Internett. Denne delen av selskapet ble solgt til Overture (Yahoo) i februar i fjor, skriver Digi.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere