RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Norsk ungdom vil ikke svette

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Det er ikke bare ungdommen på Oslos beste vestkant som er for late. Svein Erik «Vaske» Bakke er bekymret for ungdom over hele landet.

SuperOffice-gründer Une Amundsen er ikke alene om å bekymre seg om tilstanden til norsk ungdom. Amundsen gjorde det nylig klart at han konsekvent ikke ansetter folk fra Oslos beste vestkant. Han mener ungdommen på vestkanen er «for fulle av glasur».

- De har et sinnssykt opphøyet selvbilde, sa Amundsen.

- Settes for lite krav
Nå får Amundsen støtte fra Svein Erik «Vaske» Bakke. Han er bekymret for tilstanden blant ungdommen over hele landet, men er ikke sikker på om ungdommen fra Oslo vest skiller seg ut.

- Jeg er bekymret over at ungdom nå til dags tror de ikke må gjøre noe for å få noe. Jeg er ikke sikker på om det er forskjell mellom øst og vest, men det er ikke urimelig, sier Bakke til TV 2 Nettavisen.

Bakke mener at norsk ungdom har det generelt veldig godt i dag.

- De elsker å sitte foran pc-en og drive med sånne ting i stedet for å søke et arbeidsområde som er litt mer krevende, en jobb der man blir litt svett i trøya. Det er viktig dette med å yte for å få. Det er ikke bra å bare få og få, man må også levere noe. Det må være noen krav som settes. Det settes alt for lite krav til ungdommen, sier Bakke.

- Synes du ungdommen er blitt latere?

- Jeg vil ikke bruke ordet latere, men de er mer bedagelig av seg. Da jeg jobbet i renholdsbransjen var det masse hvite mennesker som jobber, nå er det bare svarte, og i restaurantbransjen er det jo bare svensker. Nordmenn er ikke glade i å bli svette i trøya, sier Bakke.

Fornøyd med egne barn
Bakkes egne barn er nå voksne, og Bakke er fornøyd med resultatet på sine egne barn.

- Jeg sa til mine barn da de var tolv-tretten år at «når du blir atten, så kommer du til å ha lyst på bil. Vi kan gjøre en avtale nå om at jeg legger til like mye som det du klarer å spare selv. Så hvis dere kjøper en jakke for 1.000 kroner, så koster den dere egentlig 2.000». Dette resulterte i at de begge sparte og fikk råd til å kjøpe seg bil. Sønnen min var flinkest til å spare, mens dattera mi var som jenter flest - hun var glad i å handle, og måtte nøye seg med en litt rimeligere bil, sier Bakke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere