RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Norske ledere tjener dårlig

Europeiske ledere fikk i snitt en lønnsøkning på 11 prosent ifjor, viser tall fra det britiske selskapet BoardEx. Men norske sjefer måtte nøye seg med et langt mindre lønnshopp, på bare 2,6 prosent.

Lønnstallene er hentet fra åtte av de ti største børsnoterte selskapene i Norge, skriver Aftenposten.

NHO-sjef Finn Bergesen jr. lønninger kan bli langt høyere, dersom nordmenn velger andre typer jobber enn toppledervervet.

- Vi har arbeidet for at norske lederlønninger skal være nøkterne, og vi er fornøyd med en forsiktig utvikling. Vi har de laveste lederlønninger i forhold til land det er naturlig å sammenligne oss med. Likevel kan det være et paradoks. I Dansk Industri, vår søsterorganisasjon, diskuterer man det fenomen at enkelte ikke tar lederjobber, men heller tjener tre ganger så mye som advokater og konsulenter. Og de slipper lederansvaret. Men som sagt; vi ønsker en nøktern utvikling, sier Bergesen til Aftenposten.

På lønnstoppen i Europa ligger den tidligere toppsjefen Sir Chris Gent i den britiske mobilgiganten Vodafone på topp, med 97 millioner kroner i fjor. Hydro-sjef Eivind Reiten tjente til sammenlikning 5,7 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere