RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kjetil Strømme (Nettavisen)

- Norwegian er kommet for å bli

Sist oppdatert:
Norwegian avviser at folk kan tape penger på forhåndskjøpte billetter. Selskapet vil overleve i minst 6-7 år selv om SAS Braathens ikke jenker seg i priskrigen, hevder direktør.

Utspillene til Norwegian-sjef Bjørn Kjos i TV 2 Nettavisen mandag har fått mange til å spørre seg om de risikerer å tape penger dersom flyselskapet skulle gå dukken i priskrigen mot SAS Braathens. Viseadministrerende direktør Ola Krohn-Fagervoll mener problemstillingen er uaktuell.

- Mitt hovedbudskap er at folk skal ikke lure på regler om avbestilling og tilbakebetaling av penger. Realiteten er at vi er her for å bli. Vi har en veldig solid balanse, sier han til TV 2 Nettavisen.

Millioner på bok
Ifølge Norwegian-direktøren har selskapet en kontantbeholdning på rundt 320 millioner kroner. Selv om SAS Braathens får lov til å fortsette å selge flybilletter for ned mot 323 kroner, vil Norwegian kunne drive i mange år framover, hevder han.

Dagens Næringsliv skriver tirsdag at Norwegian taper 50 millioner kroner i år på opptrappingen av priskrigen.

- Selv om de verste antakelsene som DN legger til grunn skulle slå til, vil vi være her i seks-sju år til, repliserer Krohn-Fagervoll.

Skaper uro
Norwegian-direktøren tilbakeviser kritikken fra eksperter som mener billig-selskapet har skremt vekk kunder ved å varsle at Norwegian vil gå overende dersom Konkurransetilsynet ikke griper inn.

- Uttalelsene som kom fra Bjørn (adm direktør Bjørn Kjos, red. anm.) er mer et uttrykk for irritasjon og ergrelse for at en dominerende aktør kan få holde på som de vil, framholder Krohn-Fagervoll.

- Var dere forberedt på at det ville skape uro blant kundene?

- Det er klart det var vurdert. Det er en hårfin balansegang, siden det er flere mottakere av et budskap. Hensikten var å få til en offentlig debatt rundt dette og få fortgang i Konkurransetilsynets behandling av saken, svarer han.

Ledelsen i SAS Braathens rykket i går ut og sa at de håper Norwegian greier seg i konkurransen. Krohn-Fagervoll fester ikke lit til påstandene.

- For oss er det åpenbart at SAS Braathens driver priskrig for å få oss ut, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere