RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Nettavisen AS)

- Null fare for liv og helse

Streiken blant transportarbeiderne har ikke satt liv og helse i fare, hevder en samlet fagbevegelse. Selv permitterte slutter opp om transportstreiken.

De tre streikende fagforbundene Norsk Transportarbeiderforbund, Yrkestrafikkforbundet og PRIFO trommet torsdag sammen til pressekonferanse for å demonstrere at en samlet fagbevegelse står samlet om transportarbeidernes krav om ekstralønn til fagorganiserte.

- Ingen fare

Til sammen åtte forbund med medlemmer fra et utall ulike yrkesgrupper kom med støtteerklæringer. Representantene for helse-Norge, med Norsk Sykepleierforbund i spissen, hevder at streiken ikke har gått ut over liv og helse.

- Vi har ingen alarmerende meldinger som tyder på at situasjonen ute er prekær, sier Bente Slåtten i Norsk Sykepleierforbund.

Også representanter for kjøkkenpersonell og andre yrkesgrupper i helsesektoren hevder at situasjonen er under kontroll.

Transportarbeiderne forsikrer på sin side at de vil gjøre alt de kan for å sikre at helse- og omsorgsinstitusjoner får de varene de trenger. Samtidig reageres det kraftig på at motparten HSH kun har innvilget fire dispensasjonssøknader.

- De forsøker å presse fram tvungen lønnsnemnd, sier streikegeneral Lars Johansen i Transportarbeiderforbundet.

Permitterte slutter opp

Til og med representantene for arbeidstakere som har blitt rammet av streiken i form av permitteringer, støtter opp om transportarbeiderne. Samtidig hevder de at HSH forsøker å hausse opp stemningen ved å blåse opp tallet over permitteringer og permitteringsvarsler.

- Det forbauser meg voldsomt. Dette er bevisst desinformasjon, raser han.

Arild Oliversen, som representer Nærings- og nytelsesmiddelarbeiderforbundet, mener også at permitteringstallene er blåst opp. Rundt 500 av de 33.000 medlemmene i forbundet har så lagt fått varsel om permittering, hevder han.

Det er Lars Johansen lei seg for.

- Vi beklager selvfølgelig at vi rammer fagforeningskamerater, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere