RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Oljeprisen kan nå 100 dollar

Sist oppdatert:
Aksjestrateg Ivar Strompdal i ABG Collier mener det ikke er usannsynlig at oljeprisen nærmest kan doble seg til 100 dollar fatet.

- Den store risikoen for markedet er utviklingen i tilbud og etterspørsel etter olje. Hittil i år er det levert akkurat nok til å dekke etterspørselen, sier Strompdal til Finansavisen.

- Hvis vi får en skvis i oljemarkedet, ser jeg ikke bort fra at prisen på olje bikker 100 dollar. Det vil i så fall få fatale konsekvenser for den økonomiske veksten på verdensbasis. Marginene i Kina er så presset at de neppe vil tåle videre økning i oljeprisen, sier han.

En dobling av oljeprisen til 100 dollar vil i tillegg til å gi konsekvenser for industrien, også få store konsekvenser for privatpersoner. En slik oljepris vil eventuelt komme som et resultat av stor oljemangel, noe som vil kunne føre til for eksempel bensinrasjonering.

Samtidig ser han ikke bort i fra at markedet kan utvikle seg i motsatt retning, og at oljeprisen fremover vil krype nedover mot 30 dollar. Analytikerne har med andre ord store problemer med å spå utviklingen fremover.

Fredag morgen selges et fat nordsjøolje for 59,23 dollar. Oljeprisen på råvarebørsen i New York endte torsdag på 59,94 dollar, og selges fredag morgen for 60,23 dollar i elektronisk handel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere