RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Oljeutvinning er u-hjelp

Avtroppende oljeminister Thorild Widvey mener Norge har et globalt ansvar for å lete etter mer olje.

- Om 25 år er det de fattigste landene som virkelig står for tur til å få tilfredsstilt sitt energibehov. Hvilken rett har vi til å si at når vi har tilfredsstilt vårt energibehov, er det bare å skru igjen, og ikke la andre land få ta del i en tilsvarende velstandsutvikling, slik vi har hatt, spør Thorhild Widvey i dagens Aftenposten.

Widvey er en sterk tilhenger av å fortsette prøveboring i Barentshavet, og mener Norge har en global plikt til å skaffe verden mer olje som brukes til å gi verden energi.

- Se på Kina, hvor 150 millioner er løftet ut av fattigdom som følge av den økonomiske utviklingen. Det kunne de ikke gjort uten energi. Inda vil følge etter, sier hun til avisen.

Det har den senere tiden vært stor debatt om områdene rundt Lofoten og Barentshavet skal gis en evig freding. SFT-direktør Håvard Holm har tidligere antydet at det er det fornuftige, og den nye regjeringen ser ut til å frede Lofoten-området.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere