RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Oppkjøpet kommer

Sist oppdatert:
- Det nordiske finansmarkedet er ikke ferdig strukturert. Mye vil skje, og det vil også påvirke Storebrand, sier Storebrand-sjef Idar Kreutzer.

Storebrand går så det suser, og aksjekursen stiger til nye høyder. En av årsakene er at markedet forventer at det skal skje noe strukturelt med den norske forsikringsstorheten Storebrand.

NA24 – din nye næringslivsavis

- Det nordiske finansmarkedet er ikke ferdig strukturert. Mye vil skje, og det vil også påvirke Storebrand, sier Storebrand-sjef Idar Kreutzer til NA24.

Mange muligheter
- Er Storebrand på kjøperen eller pynter du selskapet for oppkjøp?

- Jeg ønsker å skape troverdighet rundt Storebrand som et selvstendig forretningssystem, og det føler jeg vi har lykkes med. Oppkjøp er en naturlig del av vår vekststrategi, men det er ikke noe Storebrand må gjøre, sier Kreutzer.

Hvem som kan være aktuelle vil han ikke ut med bortsett fra at det er mange muligheter og at Storebrand er bra posisjonert.

- Så lenge det er i tråd med Storebrands strategi, har en klar industriell logikk samt en tydelig og identifiserbar verdiskapning for våre aksjonærer som vi forstår og kan hente ut, vil vi være der, sier Kreutzer.

Vært på Island
- Har du vært på Island i det siste?

- Jeg mellomlandet på vei til Boston for litt siden, sier han med et smil.

- Fra spøk til alvor. Islandske aktører har vist at de er svært aktive i Norden, og må selvfølgelig tas på alvor, sier Kreutzer.

- Du er ikke redd for at islendingene snart går inn for en krasjlanding?

- Tiden vil vise om veksten fortsetter. De har vært offensive og flinke, men det fins få eksempler på at en slik vekst vokser inn i himmelen, sier Kreutzer.

Skje mye de neste to/tre år
Storebrand-sjefen trekker frem fire hoveddrivere i det nordiske strukturspillet innen finans.

- Det er åpenbart at det nordiske markedet ikke er ferdig konsolidert. I de neste to til tre årene vil det skje mye. Det fins mange kapitalsterke banker og det er et åpent spørsmål om det er plass til alle, sier Kreutzer.

Man kan dele forsikringsbransjen i to hovedblokker, skade- og livsforsikring. Det første er en nordisk bransje, mens livsforsikring - hvor Storebrand er store - holdes fortsatt på det nasjonale plan. Det skyldes det nasjonale lovverket. Det er imidlertid under endring.

- Innskuddspensjon blir stadig viktigere i alle nordiske land. Tjenestepensjonsmarkedet er i endring. Innskuddsbaserte ordninger vil bli dominerende, og det gir større grunnlag for synergier over landegrensene. Det vil igjen innvirke på strukturen i markedet,,sier Kreutzer.

Fra kontinentet
En tredje hoveddriver er at ikke nordiske aktører begynner å blande seg inn i det nordiske strukturspillet.

- Vi ser at flere internasjonale aktører som tidligere så på Sør-Europa nå også ser nordover, sier Kreutzer og viser til Old Mutuals kjøp av Skandia.

- Den siste driveren er at nordiske aktører satser utover landegrensene. SEB er i Tyskland og Baltikum, Danske Bank i Irland, Handelsbanken er i England og Sampo i Baltikum. Det medfører et mer åpent marked enn tidligere og økt konsolidering, avslutter Kreutzer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere