RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Orkla raserer Fast

Storinvestor og milliardær Torstein Tvenge setter spørsmålstegn ved Orklas rolle i Opticom-saken og mener industrilokomotivet er i ferd med å rasere Fast.

Storinvestor Torstein Tvenge mener at Orkla bidrar til å rasere Fast med sin aktive rolle i Opticom.

Tragisk
- At Anders Berggren som normalt er en meget dyktig og sindig mann, kan gjøre seg til en våpendrager for en meget spekulativ og kortsiktig investor som Spetalen er tragisk, sier Tvenge til TV 2 Nettavisen.

Tvenge sikter til investeringsdirektør Anders Berggren som sammen med advokat Henrik Christensen og Petter Stordalen har frontet kampen mot styreformann Thomas Fussell og administrerende direktør Robert Keith i Opticom.

- Spetalen har trolig «shortet» allerede og selger seg ut med en gevinst på mellom 50 og 70 millioner kroner, sier Tvenge.

Han opplyser at han ikke eier aksjer i Opticom, men at han eier et par millioner Fast-aksjer. Han har fulgt Fast i mange år og broren Øystein Tvenge sitter i styret.

Norsk it-eventyr
- Fast er et internasjonalt it-lokomotiv og et norsk it-eventyr. Det som skjer i Opticom er i ferd med å rasere selskapet, sier Tvenge.

Opticom kontrollerer i underkant av 30 prosent av aksjene i Fast. Fast-sjef John Lervik sa på mandag at han var skeptisk til den nye grupperingen og fulgte opp med å kjøpe 9,9 prosent av aksjene i Opticom tirsdag. Dette fikk Orkla, Stordalen og Spetalen til å se rødt. Blant annet uttalte Spetalen til TV 2 Nettavisen at det var tragisk at engelskmennene bruker andres penger i maktkampen. – De er konk, sa han.

Stordalen har ikke peiling
Tvenge synes også det er merkelig at Petter Stordalen har engasjert seg i et selskap han ikke har peiling på hva driver med.

- Stordalen har så stor trang for å komme i avisen at han heller kunne brukt de 150 millioner kroner som han har brukt på Opticom-kjøp på annonser av seg selv i avisen, sier Tvenge.

At styreformann Johan Fredrik Odfjell parallelt kjøper i Opticom synes Tvenge også er rart.

- Orkla en lekeplass?
- Er Orkla blitt en lekeplass? Det er helt utrolig at Odfjell får seg til å parallell-investere på denne måten. Han tjener penger på å spekulere i aksjer som Orkla bidrar aktivt til å drive opp kursen i, sier en lettere sjokkert Tvenge.

Odfjells private investeringseslskap Space AS satt på 210.000 aksjer i Opticom, men til Aftenposten bekrefter Odfjell at han har solgt seg ut. Trolig ligger den kortsiktige gevinsten på mellom ni og ti millioner kroner. Odfjell sier til avisen at han ikke visste at Orkla kjøpte i Opticom.

- Jeg trodde at Orkla var et av Norges best drevne selskaper, sier Tvenge.

«Piratene», som Robert Keith kaller opprørerne, hadde et møte med Hans Gude Gudesen som hele tiden har vært jokeren opp i det hele. Gudesen har hele veien blitt regnet som en av engelskmennenes allierte, men på fredag hoppet han over til den andre siden. Han kontrollerer 14 prosent.

Ødelegger sin signatur
Sammen ønsker de et nytt styre skal velges på den ekstraordinære generalforsamlingen som finner sted 7. desember. Advokat Henrik Christensen ønskes som styreformann, mens Hans Gude Gudesen skal fortsette i styret og med seg for de Brita Eilertsen.

At Henrik Christensen ønsker å ødelegge sin signatur i denne saken er beklagelig, og lar seg kjøpe for 2.500 kroner timen for å stå som talsmann for disse opprørerne er meget kjedelig, sier Tvenge og fortsetter.

- Han predikerer at han skal sitte i fem år på vegne av Stordalen og Spetalen. Halleluja.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere