RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Overtid like farlig som røyking

Sist oppdatert:
Overtid er like farlig for hjertet som moderat røyking, advarer forskningssjef Stein Knardahls overfor Arbeidslivslovutvalget, som vil åpne for mer overtidsarbeid. Hva mener du?

Forskningssjef Stein Knardahl i Statens arbeidsmiljøinstitutt er ikke i tvil: Forslaget fra Arbeidstidslovutvalget om å tillate 78 timers arbeidsuke ni uker i strekk går på helsa løs, melder Dagens Næringsliv.

Knardahl er også kritisk til forslaget om å tillate en arbeidsuke på 48 timer uten noen form for overtidskompensasjon til arbeidstakeren.

- Så mye overtid som de vil tillate, er helseskadelig, slår han fast.

Ifølge Knardahl er det gjort en betydelig forskningsinnsats i flere land for å avdekke helseeffektene av overtidsarbeid. Øker du arbeidsuka fra 40 til 60 timer over tid, dobles risikoen for hjerteinfarkt, viser en japansk studie.

- 60 timers arbeidsuke gir like høy risiko for hjerteinfarkt som moderat røyking, sier forskningssjefen.

Stein Knardahl mener medlemmene i Arbeidslivslovutvalget viste liten interesse for helseeffektene da forslaget til ny arbeidsmiljølov ble snekret sammen. Utvalget overleverte sin rapport til statsråd Victor Norman tidligere denne måneden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere