RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Pøbelaktige heismontører

Først streiket heismontørene i tre måneder, så kjørte arbeidsgiver på med lockout. Nå flyr beskyldningene mellom partene.

Det skriver Dagens Næringsliv.

I et brev til LO skriver NHO at heismontørene opptrer på en pøbelaktig måte og har forakt for menneskelige verdier, mens montørene beskylder arbeidsgiverne for å gå til fysisk angrep på streikevakter.

Striden handler denne gangen om det montørene oppfatter som streikebryteri. I Otis i Trøndelag har fem av ni heismontører vært i lockout i 11 uker, og NHO hevder de siste fire montørene som er på jobb forfølges av de streikende montørene.

- Rett etter at konflikten startet, fikk jeg besøk av tre-fire personer fra streikekomiteen. De fortalte meg at hvis jeg ble tatt for streikebryteri, så skulle de sørge for at jeg ikke hadde noen fremtid i heisbransjen, sier daglig leder i Otis, Arne Forsnes, til DN.

Roar Strand, leder i Heismontørenes fagforening i Trondheim, sier Otis-ledelsen har blitt fortalt hva konsekvensen for streikebryteri kan bli, men nekter for å ha truet noen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere