RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Politiet gjør forsikringen din dyrere

Forsikringene til folk flest blir stadig dyrere. Finansnæringens Hovedorganisasjon gir politiet skylden.

Ifølge Finansnæringens Hovedorganisasjon stiger forsikringsprisene fordi politiet ikke er flinke nok til å oppklare vinningsforbrytelser som innbrudd i hus og hytter.

Hvert år koster innbrudd i hus og hytter forsikringsbransjen 481 millioner kroner, melder NRK. Regningen fordeles på forsikringsselskapenes kunder.

Tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at politiet oppklarer 20 prosent av innbruddene hvert år. Ifølge politidirektør Ingelin Killengreen gjør politireformen at politiet ikke har råd til å følge opp innbrudd etter kontortid. Finansnæringens Hovedorganisasjon mener politiet gjør for lite for å etterforske vinningskriminalitet.

– Alle innbruddene koster en hel bråte med penger som må fordeles på forsikringspremiene til alle de andre, sier informasjonssjef Stein Haakonsen i Finansnæringens Hovedorganisasjon.

Haakonsen mener at tyver som bryter seg inn i hus og hytter, nå vil legge om til å jobbe på kveldstid og dermed være nærmest garantert å få jobbe i fred uten å bli tatt av politiet.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere