RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Politikerne må lære av danskene

NHO etterlyser nytenking i politikken for innovasjon, og ber politikerne se til Danmark for inspirasjon.

Nylig kom rapporten Wold Economic Forum, som måler ulike nasjoners konkurransekraft. I rapporten blir Norge slått av alle sine nordiske naboer.

Nesten samtidig la regjeringen frem sin plan for hvordan vi skal få til nyskaping i Norge. Til øredøvende taushet fra pressen, blandet mottakelser fra gründerne og til delvis kritikk fra NHO.

– Vi savner målbare ambisjoner for innovasjon, slik man har i EU. Det er helt nødvendig å ha et system for å følge opp det man har lovet. Foreløpig finnes ikke noe sånt i norske planer. Er det fordi man ikke tør å legge opp til en systematisk sammenligning med andre land? spør næringspolitisk direktør Siri Bjerke i NHO til Newswire.

Fredag denne uken arrangerer NHO konferansen "Frigjør skaperkraften!", som setter fokus på mulighetene for nyskaping i Norge. Den danske næringsdirektøren, Peter Torstensen, forteller der hvordan man får til nyskaping i Danmark.

– To ganger i året legger vi frem rapporter om hvor vi står og om de politiske initiativene overfor næringslivet har ført frem siden forrige gang, sier Torstensen til nyhetsbyrået Newswire.

Han sammenligner ordningen med det å drive en bedrift: Man ser på hva man har gjort, og på hva som kan gjøres bedre.

– Hvis man ikke har en plan, er det vanskelig å komme i mål. Hvordan måler man egentlig ord som "dynamisk" og "kreativ"? Det holder ikke bare med én beslutning, man må treffe hundrevis av beslutninger på veien, sier Torstensen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere