RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Pyramidemillioner til Øye

Sist oppdatert:
Finansakrobaten Thomas Øye har tjent mange millioner kroner på aksjesalg i T5PC, ifølge sentrale kilder i pyramideselskapet. Øye selv nekter.

Se mer på TV 2 Nyhetene (abonnement)

Thomas Øye hadde en gang 100 millioner kroner i gjeld. I dag er han nesten gjeldfri. Sentrale kilder i The Five Percent Community sier til TV 2 Nyhetene at Øye har fått minst 15 millioner fra salg av aksjer.

- Vi oppfatter de kildene slik at det nok stemmer at det er en relasjon mellom Øye og transaksjoner foretatt med hensyn til aksjer i T5PC, sier advokat Olav Sylte, som representerer andre aksjonærer i selskapet.

Kjøpte Woldens aksjer
For et år siden ville ledelsen i selskapet få ut gründeren, den bedrageridømte Jim Wolden. Det skjedde ved at man kjøpte aksjene hans. Planen var at Øye i Dubai skulle selge disse aksjene til utlandet. Dette bekrefter Øye overfor TV 2.

- Jeg skulle hjelpe til å finne utenlandske investorer, det fikk jeg ikke til. Jeg har aldri solgt noen aksjer eller fått noen penger fra salg av aksjer i t5pc, sier Thomas Øye.

Men han klarte ikke å finne kjøpere. Kilder forteller at Øye da begynte å selge aksjer i Norge via stråmenn. Dette benekter Øye sterkt. Men han innrømmer at en person i T5PC har solgt aksjer for å hjelpe ham.

- Det ble stilt et antall aksjer til disposisjon for en person i selskapet, for å løse noen problemer for meg, sier han.

Skulle ikke selge
TV 2 har sett aksjesalgslistene i The Five Percent Community. Ifølge disse listene ble det solgt aksjer for mange titalls millioner kroner i løpet av desember og januar i fjor. Dette var en periode da ingen skulle selge aksjer i selskapet.

- Hvis det er riktig, så har jo det gått på bekostning av aksjonærer som har betalt inn penger ved at de har spydd ut i markedet aksjer der pengene har gått utenom selskapet sine kontoer, noe som både svekker troverdigheten til selskapet og som svekker den kapital som skulle ligge i selskapet, sier Sylte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere