RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Rammer sykehus og barnehager

Foto: Scanpix (Illustrasjonsfoto)
Sist oppdatert:
Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon reagerer sterkt på matstreiken blant transportarbeiderne. – Dette rammer sykehus, skoler og barnehager, hevder HSH. - Bare tøv, sier motparten.

I tillegg til matbutikker i store deler av Sør-Norge, vil streiken blant transportarbeiderne ramme opp mot 1600 institusjoner i Norge. Det hevder HSH i etterkant av forhandlingene som ble avsluttet tirsdag kveld.

- HSH reagerer sterkt på at Norsk Transportforbund (NTF), samt YTF og PRIFO, går til streik for å få et "tarifftillegg" som bryter med organisasjonsfriheten. Kravet er udemokratisk, urettferdig og helt urealistisk, sier forhandlingsleder Kim Nordlie i HSH.

Ifølge arbeidsgiverorganisasjonen vil blant annet sykehus, alders- og sykehjem, barnehager, skoler og fengsler bli berørt av matstreiken.

- Det er ikke bare arbeidstakerne i grossistbedriftene som rammes av streiken, men en rekke arbeidstakere i detaljhandel, engroshandel, næringsmiddelindustrien, landbruket, leverandørbedrifter, godstransport, samt helse- og omsorgsinstitusjoner, skoler og barnehager, sier Nordlie.

Norsk Transportarbeiderforbund raser mot påstandene fra HSH.

- Dette er det reneste tøv. Vi har gitt dispensasjon til utkjøring til sykehus og andre institusjoner. Ingen skal behøve å frykte denne matstreiken. Det HSH gjør er å spre frykt blant gamle og syke, sier forbundsleder Per Østvold til TV 2 Nettavisen.

Han krever nå at HSH går ut og dementerer påstandene om at kritiske institusjoner som sykehus vil bli rammet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere