RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Regelverket ikke til å misforstå

Sist oppdatert:
Vinmonopolets styreleder Harald Arnkværn sier polets egne smøreregler ikke er til å misforstå og at de synes å være overtrådt i Ekjord-saken.

- Dette er en svært uheldig sak. Det er viktig å få avklart faktum, men det virker allerede nå som om Vinmonopolets regelverk ikke er overholdt, sier styreleder Arnkværn til Aftenposten.

Ti butikksjefer fra Østlandet blir nå gransket av ledelsen i Vinmonopolet etter påstander om smøring. De ti har vært på fester i regi av vinimportør Ekjord AS, mottatt alkoholgaver og hatt med ektefelle på turer betalt av leverandøren.

- Reglene for Vinmonopolets ansatte er så klare at det ikke er rom for å misforstå dem, sier styrelederen. I reglene står det at « Gaver og andre fordeler skal ikke mottas fra leverandører» og at «Ansatte ikke skal delta i andre arrangementer der leverandører er med, eller medvirker, enn vinprøving på faglige kriterier».

Verken administrerende direktør Grøholt eller styrelder Harald Arnkværn vil ifølge Aftenposten utelukke at flere ansatte kan ha brutt retningslinjene, eller at flere av leverandørene kan ha forsøkt å smøre de ansatte i Vinmonopolet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere