RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Regjeringen bør trekke sykeforslag

NHO-leder, Finn Bergesen jr.
NHO-leder, Finn Bergesen jr.
Sist oppdatert:
Tidligere i år forslo regjeringen at en større del av sykeregningen skulle gå til arbeidsgiverne. Nå mener NHO at det markante fallet i sykefraværet setter spikeren i kisten for forslaget.

- Den markerte nedgangen i sykefraværet bør få regjeringen til å gå tilbake på sitt brudd på IA-avtalen, sier administrerende direktør Finn Bergesen jr. i NHO i en kommentar til de ferske sykefraværstallene fra Statistisk sentralbyrå.

Nedgangen i sykefraværet er markert, fra 8,1 prosent i fjor høst til 6,5 prosent sykefravær i tredje kvartal i år. Størst nedgang var det for legemeldt sykefravær.

Fraværet i inkluderende arbeidsliv-virksomheter er på hele 19 prosent i perioden 2001 til 2004.

- På denne bakgrunn er det ikke grunnlag for å endre sykelønnsordningen for arbeidsgivere fra 01.07 neste år. Vi forventer at regjeringen tar dette til etterretning og endrer sitt forslag slik det er varslet i statsbudsjettet meget snart, påpeker Bergesen.

NHO-sjefen håper den fallende sykefraværet i privat sektor setter en stopper for «udokumenterte kritikk mot NHO og arbeidet med IA-avtalen». Bergesen legger til at IA-arbeidet nå fortsetter med uforminsket styrke, og mener det er gledelig både for næringslivet og for offentlig sektor at utviklingen går i riktig retning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere