RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Revus dobles til 120

Sist oppdatert:
First Securities og Martin Mølsæter tror at Revus-kursen vil dobles til 120 kroner.

Revus er en av oljemyggene som ble notert på Oslo Børs i fjor. Siden børsnoteringen i juni har aksjen steget fra 44 kroner til dagens 59 kroner.

- Handles til rabatt
Gitt at oppstart av produksjon på Blåmannen fra sommeren går som planlagt, venter First Securities-analytiker Martin Mølsæter at Revus vil dobles i løpet av 12 måneder til 120 kroner.

Sjekk Revus-kursen her

- Revus er helt klart en doblingskandidat. Selskapet er blant de billigste oljeselskapene og handles til en rabatt i forhold til nåverdien på 61 kroner gitt 30 dollar oljepris og 104 kroner gitt dagens forward kurve. Da har vi kun tatt hensyn til 58 millioner fat av leteporteføljen til Revus, mens selskapet per idag indikerer at de har 230 millioner fat i leteporteføljen sin justert for en konservativ funnsannsynlighet, sier Mølsæter til TV 2 Nettavisen.

Mølsæter trekker frem hvor flinke Revus har vært i å få tilkjent lisenser på norsk sokkel.

- Revus havnet på tredjeplass over antall nye lisenser med 11 etter Hydro og Statoil i siste lisensrunde på norsk sokkel i desember 2005. Til sammenligningen fikk flesteparten av oljeselskapene som søkte rundt fire til fem lisenser. Tatt i betrakning at Revus er blant de aller minste selskapene av de som fikk lisenser målt i markedsverdi gir dette en ekstra oppside.

150 millioner ekstra fat
Revus har estimert at de nye lisensen inneholder prospekter som kan gi Revus nærmere 150 millioner ekstra fat i risikojusterte reserver med et konservativ treffprosent på ca 15 prosent. Det øker det totale antallet risikojusterte reserver i leteporteføljen fra 80 millioner fat til hele 230 millioner fat.

- Jeg har sett ordentlig på flere av de nye prospektene til selskapet, og kommer til å oppjustere min nåverdi per aksje om kort tid, sier Mølsæter.

Totalt har Revus 55 millioner fat i sikre og sannsynlige reserver i felt i produksjon og felt som er planlagt komme i produksjon. I tillegg har selskapet 230 millioner i risikojustert letepotensial.

Blåmannen usikkert
First-analytikeren ser imidlertid ett usikkerhetsmoment. Feltet Blåmannen skal starte produksjon sommeren 2006 med Statoil som operatør, men det har vært problematisk å få tak i borepersonell i tide siden personellet det er gjort avtale med har brukt mer tid enn antatt på andre felt.

- Jeg har en suksessfaktor på 80 prosent mens selskapet antar rundt 90 prosent, så jeg regner med at det går bra, sier Mølsæter.

Han fremhever også at Revus klarte å skaffe seg meget billige lånefasiliteter via et obligasjonslån som First Securities og SEB Enskilda Securities gjorde på 300 millioner kroner.

Billig finansiering
Renten var så lav som 6,5 prosent før skatt og 1,3 prosent etter skatt.

- Det er meget positivt at selskapet klarer å skaffe seg slik billig finansiering uten at eksisterende aksjonærer blir vannet ut, sier Mølsæter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere