RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Røkke er altfor snill

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Industrikongen Kjell Inge Røkke tenker altfor mye med hjertet og for lite med hjernen. Det mener konsernsjef Leif Arne Langøy, som er Røkkes nærmeste medarbeider i Aker RGI.

Kjell Inge Røkke trakk seg ved siste årsskifte som konsernsjef i Aker RGI, og ansatte i stedet den erfarne verftsmannen Leif-Arne Langøy. Langøy har vært helt taus om gjeldsproblemene i Aker RGI, men nå letter han endelig på sløret.

- For bløthjertet
I et intervju med Dagens Næringsliv sier Langøy at Kjell Inge Røkke etter hans mening er alt for bløthjertet.

- Å få Kjell Inge Røkke til å være med på å legge ned bedrifter, er nesten som å flytte fjell, sier han.

Langøy trekker fram Røkke-eide Dexion som eksempel. Selskapet har påført Aker RGI sviende tap gjennom en årrekke, men først i år måtte Dexion legge ned deler av virksomheten.

- At han ikke burde latt det gå så langt som han gjorde, er det ingen tvil om, sier Aker RGI-sjefen.

- Stresset gjeldssituasjon
Langøy vil ikke gå i detalj på det mye omtalte Orkla-lånet på 600 millioner kroner som Aker RGI ikke greide å betale ved forfall 1. oktober, men innrømmer at den finansielle situasjonen i konsernet er ”stresset”. Hovedgunnen er kjøpet av halvparten av aksjene i Aker Kværner høsten 2001, og tapene i Dexion.

Overfor Aftenposten benekter Langøy at det er aktuelt å selge unna store deler av virksomheten for å løse gjeldsproblemene.

- Det er ikke sånne dramatiske salg vi skal gjøre, framholder Langøy, og antyder at bedrifter for mellom 1 og 2 milliarder kroner skal selges ut av Røkke-systemet i nær framtid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere