RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Sammen var de dynamitt

Foto: Jan Christian Grandre
– Hver for seg kunne Finance Credit-gründerne ikke klart å gjennomføre bedrageriene mot bankene. Men sammen var de dynamitt, sa aktor i prosedyren fredag.

Førstestatsadvokat Morten Eriksen viste til Torgeir Stensrud som den tillitsskapende, mannen som hadde nettverket og kjente de rette personene.

– Tiltalte, Trond Kristoffersen, var eksperten på kreativ regnskapsføring, som snart endte i ren manipulasjon, sa aktor.

Morten Eriksen imøtegikk det han kalte de stadige henvisningene til forskjellsbehandlingen av de to gründerne. Han mente Stensrud i retten hadde gitt den troverdige forklaringen og samtidig innrømmet at de begge var like ansvarlige og like skyldige.

– Det er nesten patetisk når Kristoffersen her i retten sier han angret på at han ikke satte foten ned. Det faktiske forhold var at Kristoffersen var den som sparket ballen, sa aktor.

Han mente samtlige vitner hadde betonet Kristoffersens ansvar.

Eriksen avviste også "selvmordsteorien": At bankene med åpne øyne hadde kastet gode penger etter dårlige i håp om å få alt igjen. Denne beskrivelsen er lite sannsynlig og uten dekning i bevisførselen, mente han.

– Men bankenes opptreden endrer uansett ikke noe på skyldspørsmålet for Kristoffersen, sa aktor.

Påtalemyndigheten mente den samlede bevisvurdering avslørte at summen av Stensruds og Kristoffersens samlede bidrag påførte norske banker et tap på 1,5 milliarder kroner, og det må de stå til ansvar for, sa Eriksen.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere