RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- SAS-ledelsen kjente til mannskapsmangel

Sist oppdatert:
Ledelsen i SAS visste allerede i april i år om mangelen på personale som de siste dagene har ført til innstilling av en rekke flyavganger.

Men ledelsen gjorde ikke noe for å løse problemene, skriver Politiken.

En intern e-post som Politiken har fått kjennskap til, viser at oppsplittingen av SAS i tre nasjonale selskaper er hovedårsaken til personalmangelen. Dette gjorde det for eksempel vanskeligere å fylle «hull» i danske arbeidslister med folk fra Norge eller Sverige.

Hundrevis av kabinansatte har senere endret sine ferieplaner og tusener har byttet bort fridager for å sørge for at SAS hadde nok folk på jobb. Det har ført til at mange i dag er helt utslitt, het det på den velinformerte København-avisens nettsider natt til søndag.

- Vi føler ingen trang til å sutre, men vi møter daglig gråtende kolleger som er utkjørt eller måneder med overarbeid, sier kasserer i de danske kabinansattes fagforening CAU Jens Tholstrup Hansen. Han tilføyer at han selv har endret ferie av hensyn til jobben.

Han og hans kolleger føler seg nå uthengt av SAS som medansvarlig for de mange innstillingene. Informasjonssjef i SAS Troels Rasmussen innrømmer overfor Politiken at problemene var kjent allerede i vår, sier han forstår kritikken og lover bot og bedring.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere