RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- SAS viser evne til å snu seg

Sist oppdatert:
- SAS har vist evne til å snu seg, og kan bli meget konkurransedyktig, sier finansanalytiker Hans-Erik Jacobsen i meklerfirmaet First Securities.

Jacobsen sier til NTB at han synes det som nå skjer i SAS er meget positivt.

Aksjemarkedet reagerte spontant da aktørene onsdag morgen våknet opp med nyheten om at de lange og tunge dragkampene mellom ansatte og ledelse om sparetiltak i størrelsesorden 14 milliarder svenske kroner nå var i boks. SAS-aksjen ble styrket med nesten 8 prosent på Oslo Børs onsdag.

Aksjen sto i 56,50 kroner ved børsåpning og gikk ganske fort opp til 61,50. Utover dagen holdt kursen seg rundt dette nivået og aksjen sluttet dagen på 61 kroner. Også på børsene i Stockholm og København ble SAS-aksjen betydelig styrket.

Stor tro på selskapet
Jacobsen sier til NTB at kursutviklingen helt tydelig reflekterer at aksjemarkedet igjen har fått stor tro på SAS-aksjen.

Han tror ikke at det har noen betydning at det nåværende Scandinavian Airlines splittes opp i tre selvstendige selskaper.

- Markedet har jo hele tiden måttet forholde seg til Scandinavian Airlines, Braathens, Widerøe, Spanair og Blue 1, så det blir en vurdering som før selv om det nå er tre selvstendige selskaper med tre forskjellige markeder, sier Jacobsen.

Kostnadsnivået- SAS-konsernet kommer ned på et kostnadsnivå som jeg tror vil bli ett av de mest konkurransedyktige, og det er jo svært gunstig sett i forhold til de selskaper som man skal konkurrere med, sier Jacobsen.

Han har aldri tidligere sett at et nettverksselskap som Scandinavian Airlines har klart slike omlegginger som man nå har fått til. Dette er gjort uten streik eller annen form for åpenlys konflikt med de ansatte, sier han.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere