RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Sats på Aker Kværner og P4

Meglerhusene holder denne uken en knapp på Aker Kværner, TGS Nopec og P4. Tandberg og Smedvig får imidlertid avskjed på grått papir. Se ekspertenes aksjetips her.

Både Terra Securities og DnB NOR Markets velger å gjøre endringer i porteføljene sine.

DnB NOR Markets: Ut med Tandberg, inn med Aker Kværner

Meglerhuset skriver i sin ukesrapport at de fortsatt er positive til aksjemarkedene. Kraftig vekst for amerikanske selskaper, samt bedre tall enn ventet fra norske selskaper viser godt driv i markedet.

DnB NOR mener også at den høye oljeprisen gjør at Oslo Børs fremstår som svært attraktiv sammenliknet med andre børser.

En kombinasjon av gode markedssutsikter, bedre resultater enn ventet for andre kvartal og lav prising av aksjen, gjør Aker Kværner til et attraktiv selskap denne uken. Det ventes investeringsvekst i olje- og gassindustrien, i tillegg til vekst i den globale økonomien som vil sette i gang nyinvesteringer i en rekke industrier.

Meglerhuset ser for seg en pris på 140 kroner i løpet av noen måneder. For tiden ligger Aker Kværner-kursen på rundt 129 kroner.

Tandberg må imidlertid pakke snippesken, og forsvinner ut av DnB NORs portefølje.

Terra Securities: Inn med TGS Nopec, ut med Smedvig

Forrige uke steg Terras portefølje med 2,3 prosent. Hovedindeksen på Oslo Børs steg til sammenlikning med 1,7 prosent.

Ukenes vinner ble storebrand, som økte kursen med hele 4,5 prosent. Smedvig og Norsk Hydro hadde også en god uke, og la på seg med henholdsvis fire og 2,9 prosent.

Denne uken velger meglerhuset å ta inn seismikkselskapet TGS Nopec og radiokanalen P4.

TGS Nopec blir inkludert på grunn av ventet oppgang i oilservice-sektoren. Basert på letebudsjettene tror Terra at det vil være en vekst på rundt 10 prosent i seismikkmarkedet inneværende år. I tillegg leverte selskapet bedre tall for andre kvartal enn ventet, og ser for seg en vekst i omsetning på 15 prosent i år.

Terra tror det er et større oppsidepotensial i TGS Nopec enn i Smedvig på kort sikt. Kursmålet ligger på 145 kroner, og for tiden er selskapet notert med en kurs på 125 kroner.

P4 legger frem tall fredag for annet kvartal, og Terra tror radiokanalen vil overraske positivt. Andre medieselskaper har meldt om et bedret annonsemarked, og lytterne har holdt seg til kanalen. Dermed ser Terra for seg et resultat på rundt 10 millioner kroner.

Ut av porteføljen ryker Sparebanken Nord-Norge og Smedvig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere