RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Sats på Frontline og Tandberg

Sist oppdatert:
Ekspertene holder denne uken en knapp på blant annet tankskiprederiet Frontline, Cruiseselskapet RCCL og IT-selskapet Tandberg. Se aksjetipsene her.

Denne uken endrer Terra Securities og DnB NOR Markets i porteføljene sine. Begge meglerhusene bytter ut TGS Nopec, og satser på Tandberg.

Terra Securities: Inn med Smedvig og Tandberg

Forrige uke falt Terras portefølje med 1,7 prosent, mens hovedindeksen sank med 2,6 prosent. Ukens vinner ble Sparebanken Nord-Norge, med en oppgang på én prosent.

Terra velger å ta ut TGS Nopec, mens Smedvig og Tandberg får være med.

Meglerhuset har bedre tro på offshoreselskapet Smedvigs tall for andre kvartal enn TGS Nopecs. I tillegg ser resten av året positivt ut for Smedvig. Det ser ut til at oljeselskapene vil øke leteinvesteringene i annet halvår i år.

Terra har en kjøpsanbefaling på Smedvig, og et kursmål på 80 kroner. For tiden ligger aksjekursen rundt 72 kroner.

Tandberg har den siste tiden sunket med over 20 prosent, uten andre drivere enn et dårlig teknologimarked i USA. På dagens nivå mener Terra at selskapet er et relativt akseptabelt kjøp, uten den store risikoen.

Andre selskaper i porteføljen er Sparebanken Nord-Norge, Norsk Hydro, Telenor, Orkla, Statoil og Axis-Shield.

DnB NOR Markets: Ut med Norske Skog, inn med Frontline

DnB NOR Markets opplyser i sin ukesrapport at de ikke endrer sitt markedssyn fra positivt, til tross for skuffende ledighetstall fra USA. Fallet på Oslo Børs fredag, som etterfulgte de dårlige USA-tallene, ser meglerhuset på som en kjøpsmulighet.

Denne uken tar DnB NOR inn Frontline, RCCL og Tandberg. TGS Nopec, Norske Skog og Fjord Seafood må ut.

Frontline har falt den siste tiden, men høsten er normalt en periode med mye oljetransport og gode fraktrater. Derfor anbefaler meglerhuset et kjøp.

Også RCCL har falt i pris, og handles nå i nedre del av prisintervallet selskapet har blitt handlet i gjennom mesteparten av året. Tallene selskapet la frem for andre kvartal indikerte at tredje kvartal kunne bli godt.

Tandberg er ifølge DnB NOR Markets en kvalitetsaksje, og meglerhuset hever kursmålet fra 75 til 78 kroner. For tiden ligger Tandberg rundt 60 kroner. De ser for seg et godt annet halvår for selskapet.

Andre selskaper i porteføljen er Fast, Stolt-Nielsen, Norsk Hydro og Telenor.

CAR: Kjøp Statoil og Frontline

Car beholder siste ukes portefølje, men har kjøpsanbefalinger på Statoil og Frontline.

Statoil ligger for tiden på 85 kroner, og Car mener oljeselskapet kan være et godt kjøp mellom 84,50 og 85 kroner. De ser for seg en topp på rundt 90 kroner.

Frontline har falt raskt fra 270 kroner, til dagens kurs på omtrent 241,50 kroner. Det raske fallet skal ha medført at aksjen er midlertidig oversolgt, noe som gir en god kjøpsmulighet. Car anbefaler kjøp ned mot 230 kroner, med potensial til 250 kroner.

De øvrige selskapene i porteføljen er Crew Gold, Fast, Blom, PSI-Group og Global Geo Services.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere