RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Sats på Schibsted og Fast

Denne uken mener ekspertene at du bør putte pengene dine i blant annet Schibsted- eller Fast-aksjer. Sjekk aksjetipsene her.

Både DnB NOR Markets og Terra Securities gjør endringer i sine ukesporteføljer. De to meglerhusene tar inn henholdsvis fire og to nye selskaper.

DnB NOR: Ut med Storebrand, inn med Schibsted

Meglerhuset skriver i sin ukesrapport at deres portefølje sank med 0,5 prosent sist uke, mot hovedindeksens økning på 1,7 prosent.

I løpet av inneværende år ser det imidlertid noe bedre ut for DnB NOR. Meglerhusets portefølje har nemlig gitt en avkastning på 12,8 prosent, mot hovedindeksens 7,1 prosent.

Denne uken tar DnB NOR Markets inn Statoil, Stolt-Nielsen, Schibsted og Fred. Olsen Energy. Sparebank1 Nord-Norge og Storebrand får fyken.

«Generelt opprettholder vi en eksponering mot oljerelatert. Vi tar inn Statoil. Tallene for fjerde kvartal var litt skuffende, men vi opprettholder langsiktig positivt syn. Vi tror derfor at et eventuelt fall kan være en kjøpsmulighet», skriver meglerhuset.

Kjemikalierederiet Stolt-Nielsen blir sett på som en god langsiktig investering. Selskapets resultater for fjerde kvartal i fjor indikerer et sterkt marked fremover, til og med sterkere enn det meglerhuset ventet på forhånd. DnB NOR venter at markedet vil stige frem til 2007-2008, som etter sigende blir toppår.

Kursmålet ligger på 252 kroner, mot dagens kurs på like over 231 kroner.

Schibsted falt for mye etter at kvartalsresultatet ble lagt frem i forrige uke. DnB NOR Markets mener selskapet falt for mye, tatt i betraktning av at resultatet var preget av mange engangseffekter. Meglerhuset mener det langsiktige bildet fortsatt er uendret, og at den økonomiske veksten vil gi økt annonsevolum.

Kursmålet ligger på 185 kroner, mot dagens kurs på mellom 173 og 174 kroner.

Siste aksje inn er Fred. Olsen Energy. Bakgrunnen for at riggselskapet får være med, er at boremarkedet utvikler seg positivt, i tillegg til at e tterspørselen og dagratene stiger. DnB NOR Markets forventer en kraftig bedring på inntjeningen fremover, og har oppjustert kursmålet til 120 kroner. For tiden ligger selskapet like under 99 kroner.

De øvrige aksjene i porteføljen er RCL, Fjord Seafood, Farstad og Tandberg TV.

Terra: Ut med Sparebank1 Nord-Norge, inn med Schibsted

Sist uke falt også ukeporteføljen til Terra, med 0,4 prosent.

Denne uken velger meglerhuset å ta ut Sparebank1 Nord-Norge. Inn i porteføljen kommer Schibsted og Fast.

«Schibsted fikk, etter vårt syn, altfor mye juling på engangseffekter og på litt svakere tall enn ventet», skriver Terra Securities i sin ukesrapport.

Terras positive syn på Schibsted skyleds ikke minst en ventet bedring i annonsemarkedet, og omleggingen av Aftenposten til tabloid.

«Fast leverte gode tall i forrige uke og kunne samtidig melde om nye kontrakter. Kursen har falt noe tilbake etter tallene, og vi tror denne konsolideringen vil være over med et noe bedre teknologidriv i USA», skriver meglerhuset om sitt siste valg.

Etter resultatfremleggelsen i forrige uke har selskapet falt tilbake med fem prosent, og Terra mener nivået aksjen ligger på nå et en attraktiv inngangskurs. Det forventes et bedre marked for teknologiaksjer i kommende uke, og derfor kan selskapet stå foran et løft.

Terra tror Fast vil utvikle seg bedre enn sine konkurrenter i fremtiden.

De øvrige selskapene i porteføljen er RCL, Tandberg TV, Prosafe, PGS og Siem Offshore.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere