RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Selg alt!

Sist oppdatert:
Superspåmannen Marc Faber, alias «Dr. Doom», kommer nok en gang med dystre børsprognoser.

Sveitseren Marc Faber har gjort stor suksess som finansmann i blant annet New York og Hongkong. Den dystre innstillingen har gitt ham kallenavnet «Dr. Doom».

Han har tidligere forutsett den svarte mandagen i 1987, samt flere andre kriser i børsmarkedet. Under et Norden-besøk denne uken slo han til med nok en dyster spådom:

- Selg alt og kom tilbake i 2007
- Mitt generelle råd til urolige sjeler er å selge alt og komme tilbake i oktober 2007. På kort sikt er obligasjoner bedre enn aksjer, men etter et halvt år og på litt lengre sikt er aksjer bedre, sa Marc Faber under et Nordea-seminar i Sverige. Det skriver svenske Dagens Industri.

Han mener både aksjer og obligasjoner er overvurderte for øyeblikket. Under seminaret innrømmet han at han foretrekker ressurser i Japan, Taiwan, Thailand og Malaysia framfor ressurser i USA.

- Sats på jordbruk
Av alle ting anbefaler «Dr. Doom» å satse på råvare- og jordbruksressurser. Han tror råvareprisene vil stige i flere tiår fremover.

Faber jobber som plasseringsrådgiver i store fond. I tillegg driver han det månedlige aksjeskriftet The Gloom Boom & Doom Report.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere