RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Send mer penger

(Vimpelcom)
Sist oppdatert:
Ementor skuffet markedet med et uventet stort underskudd, som så mange ganger før. Nå må det igjen hentes mer penger.

Ementor fikk et resultat før skatt på minus 63,8 millioner kroner i andre kvartal, mot 30,8 millioner samme kvartal i fjor. På forhånd hadde analytikerne i snitt ventet minus 33 millioner, ifølge en rundspørring gjort av TDN Finans.

Omsetningen falt fra 1.083 til 973 millioner kroner, primært fordi den danske virksomheten er solgt.

I kvartalsrapporten meldes det at man vil konsentrere seg om færre virksomheter, og det varsles flere salg fremover. - Samtidig vedgår man at selskapet har for lite kapital: Konsernet er underkapitalisert og fortsetter å operere med en risikoprofil som ikke er i samsvar med selskapets finansielle kapasitet, heter det i kvartalsmeldingen.

Hovedaksjonær Kistefos gir derfor en garanti på 100 millioner kroner i forbindelse med en fortrinnsemisjon. I tillegg gir bankene støtte ved blant annet at selskapet får disponere penger fra restruktureringskativiteter.

I april, etter den forrige resultatskuffelsen, sa Åge Korsvold, som representerer Kistefos, at det var uaktuelt med ny Ementor-emisjon.

Ementor, som tidligere het Merkantildata, bygde seg voldsom opp utover 1990-tallet, men har de siste årene tapt milliarder, og skuffet investorene gang på gang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere