RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Heiko Junge, Scanpix

- Spriten blir ikke billigere

Sist oppdatert:
Spriten i Norge blir like dyr neste år. Høyre vil ikke presse fram kutt i alkoholavgiftene i høstens statsbudsjett, ifølge kilder i regjeringssystemet.

Alt tyder på at statsminister Kjell Magne Bondevik og KrF har vunnet det første slaget i regjeringen om alkoholavgiftene. Selv om den svenske regjeringens utredning mandag ba om at den svenske spritavgiften kuttes med 40 prosent, er signalene fra regjeringspartiene at den norske spritavgiften ikke foreslås kuttet i statsbudsjettet for neste år.

- Det er ingen grunn til at denne debatten kommer i statsbudsjettet. Vi må holde igjen på dagens nivå, og se hva som skjer i Sverige og med det nordiske initiativet til Bondevik, sier KrFs finanspolitiker Bjørg Tørresdal til Dagsavisen.

Allerede avklart
2005-budsjettet er det siste statsbudsjettet før stortingsvalget neste år, og regjeringspartiene har for lengst avklart seg imellom at store avgiftskutt må vente til fordel for store skattekutt for lønnstagerne.

Statsminister Kjell Magne Bondeviks utspill i VG for tre uker siden om å beholde en høyavgiftssone for alkohol i Norden, har gjort det så å si umulig for Høyre å kreve omkamp.

Regjerings-Høyre ønsker ikke å utfordre statsministerens autoritet ved å presse ham til å godta lavere spritavgifter i denne omgangen, sier kildene til VG.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere