RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Staten gjør norsk kjøtt dyrt

(Arkivfoto: Lise Åserud / SCANPIX)
Sist oppdatert:
Kjøttbransjens Landsforbund mener at staten gjør norsk kjøtt unødvendig dyrt, på grunn av høye avgifter.

En fersk undersøkelse viser at de private slakteriene i Norge betaler rundt 50 millioner kroner i avgifter til staten hvert år.

- Det er meningsløst, sier administrerende direktør Dag Henning Reksnes. i Kjøttbransjens Landsforbund (KLF) til NRK.

Både politikere og forbrukere har presset på for å få ned prisen på kjøtt. Nå har KLF analysert lønnsomheten i tre svenske og tre norske slakterier. Både råvareprisene og hentekostnadene er svært mye høyere i Norge enn i Sverige.

Men det verste er ifølge KLF at norske slakterier i tillegg må ut med over 30 millioner til kjøttkontroll hvert år. I Sverige koster det samme halve prisen. I tillegg kommer matavgiften, til 20 millioner kroner i året.

- Det er det det koster å ha et av verdens beste mattilsyn i Norge, sier statssekretæt Leif Helge Kongshaug i Landbruksdepartementet til NRK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere