RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Sterling i lufta igjen

Sist oppdatert:
Kan være tilbake på vingene allerede neste uke.

Flere personer som la inn bud på flyselskapet Sterling før det onsdag leverte sin konkursbegjæring, skal fortsatt være interesserte i å kjøpe selskapet.

- Kan fly neste uke
Kuratoren bak konkursboet sitter i forhandlinger med flere av disse kjøperne og skal være i ferd med å stable på bena en redningspakke for konsernet, melder den danske avisen Jyllands-Posten.

Les saken: Snåle milliardærer tapte på flyhavari

Dersom selskapet blir solgt, så kan Sterling-fly være på vingene allerede til neste uke.

- Hvis noen kjøper Sterling, får bemannet de sentrale postene, og beviser at flyene fortsatt er flygedyktige, så er det en relativt simpel øvelse å starte selskapet igjen, sier kommunikasjonssjef Thorbjørn Ancker ved Statens Luftfartsvesen i Danmark til avisen.

Les også: Solgte billetter til det siste

Avisen skriver at dersom Sterling igjen skulle fly i dansk luftrom, så vil det være en strupet utgave av det konkursrammede selskapet med omkring 15 fly mot de opprinnelige 30.

Norwegian: - Ingen strek i regningen
Sterlings norske motstykke, Norwegian, varslet like etter konkursen til det islandskeide selskapet at de starter opp en ny base på Københavns Lufthavn Kastrup og starter flyginger derfra.

Norwegian «overtok» flere av Sterlings rutetider, og dermed også mange av Sterlings tidligere kunder. Likevel er det ingen strek i regningen for Norwegian dersom Sterling skulle komme på bena igjen.

- Dette er ingen strek i regningen. Vi starter første rute 6. november og må da ta en vurdering av dette dersom en reetablering av Sterling skulle bli en realitet, sier Anne Grete Ellingsen, informasjonsdirektør i Norwegian til Nettavisen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ellingsen sier ingenting er umulig i luftfart.

- Det er mange ting som skal legges til rette for at man skal kunne knipse og starte opp igjen et flyselskap. Det er tøft å starte igjen i dagens marked, det er det ingen tvil om. Likevel er ingenting umulig, sier Ellingsen.

- Kundene vinner
Dersom Sterling skulle komme på fote igjen, betyr det en tøffere konkurranse i dansk luftfart enn hva situasjonen var før Sterlings konkurs. Det er ikke bare Norwegian som har kastet seg på i det danske markedet. Også britiske EasyJet har valgt å etablere seg i Danmark på ruten København - London Gatwick,

- Det blir i hvert fall en økt konkurranse, som også blir tøffere. De som vil vinne på det er kundene, sier Ellingsen.

Les flere økonominyheter på Nettavisen økonomi!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere