RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Svenske verdens rikeste

Sist oppdatert:
Se godt på denne mannen, for han skal nå være verdens rikeste. Ikea-gründer Ingvar Kamprad (77) er blitt rikere enn Microsofts Bill Gates.

Det hevder svensk TV 2 søndag med grunnlag i en artikkel i tidsskriftet Veckans Affärer.

I artikkelen heter det at den 77 år gamle Kamprad er god for 53 milliarder dollar. Gates på sin side har "bare" en formue på 47 milliarder dollar, ifølge det amerikanske tidsskriftet Fortune.

Dollarutslag
Ifølge svensk TV 2 er svekkelsen av dollaren hovedgrunnen til at Kamprad har gått forbi Gates.

Ikea-gründeren har lenge hatt tittelen Sveriges rikeste. Kamprad, som er kjent for en beskjeden personlig livsstil, bor nå i Sveits og tar ikke lenger del i den daglige driften av møbelkjeden. Men han er fortsatt hovedeier av kjeden som har 180 butikker over hele verden.

Kamprad startet møbelbedriften i Småland for rundt 60 år siden. I dag finnes det 188 Ikea-varehus rundt om i verden. Formelt har han i dag tittelen senior advisor, samtidig som han er med i ulike deler av konserndriften.

Opprettet stiftelse
Ifølge Ikea er opplysningene om Kamprad feilaktige. Ifølge informasjonssjef Marianne Barner i Ikea er det en stiftelse i Holland som kan verdsettes til 400 milliarder. Stiftelsen ble stiftet av Kamprad i 1982, og samtidig lot han stiftelsen overta Ikea.

For å sikre seg en rimelig årslønn, beholdt imidlertid Kamprad varemerket Ikea, som gir han 3,5 prosent av omsetningen eller drøyt 3 milliarder svenske kroner i året.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere