RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tiet om lønnsjuks

Sist oppdatert:
Toppledelsen i Statoil visste at det foregikk omfattende lønnsjuks i selskapet i lengre tid uten å gripe inn, hevder en talsmann for Oljearbeidernes fellessammenslutning.

Han mener ledelsen bevisst forsøker å skjule det han karakteriserer som en korrupsjonskultur i selskapet.

- En korrupt kultur har fått etablere seg i Statoil. Nå må de rydde opp, sier Terje Nustad til TV 2 Nyhetene. Han ble ikke overrasket da TV 2 i går kunne fortelle om ledere i selskapet som granskes for lønnsjuks.

- Har prøvd å være lure
Det var da tidligere sjef for internasjonal avdeling, Richard Hubbard, kom til Statoil at lønningene i selskapet begynte å ta av.

Flere av de sju sjefene som nå granskes, hadde i fjor en skattbar inntekt i fleremillionersklassen. En har en lønn 600.000 høyere enn tidligere konsernsjef Olav Fjell.

Kontraktene som nå granskes, ble utarbeidet for mer enn to år siden. En rekke personer er mistenkt for å ha fått store utestasjoneringstillegg mens de i realiteten var i Norge.

Forbundslederen hevder toppledelsen i Statoil, inkludert konstituert konsernsjef Inge K. Hansen, har visst om jukset uten å gripe inn.

- De har altså prøvd å være lure og smarte og forsøkt å trikse og mikse og det kjennetegner jo denne korrupte kulturen, jeg er helt sikker på at de har visst det hele tiden, sier Nustad

Avviser anklager
Informasjonsdirektør Wenche Skorge avviser at ledelsen har visst om forholdene og at det finnes noen korrupsjonskultur i selskapet.

- Når dette kom ledelsen for øret, så ble det satt i gang en revisjon øyeblikkelig, og dette tar vi meget alvorlig, sier Skorge til TV 2 Nyhetene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere