RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tjener niks på virusbølgen

Den norske antivirus-stoltheten Norman tjener ikke noe særlig ekstra i kjølvannet av de hissige virusangrepene, hevder konsernsjef Henning Hansen.

Titusener av norske PC-brukere med og uten antivirus-beskyttelse har blitt offer for angrepene fra MSBlast og Sobig.F de siste dagene. Men de hissige virusangrepene gir ikke ekstra kroner i kassa for virsusbekjemperne i Norman.

På litt sikt kan imidlertid pipa få en annen lyd. Norman og konkurrentene kan se fram til økt salg dersom datasikkerhet blir et hetere tema i tida framover.

- På kort sikt tror jeg ikke dette slår særlig inn på topplinjen eller på kostnadssiden. Men med et slikt angrep vil sikkerhet komme høyere opp på agendaen, sier administrerende direktør Henning Hansen i Norman i et intervju med TDN Finans.

E-post-marerittet som følge av viruset Sobig.F blir ikke bremset selv om du har et oppdatert antivirusprogram, påpeker Hansen.

For få dager siden var det MSBlast-virusene som forårsaket dataproblemer. Heller ikke dette angrepet kunne antivirusprogrammene stoppe, men programleverandørene la kjapt ut verktøy for å bli kvitt viruset på sine hjemmesider.

- Når vi får en epidemi som nå, setter det datasikkerhet og virusbeskyttelse på dagsorden hos en del bedrifter, men i øyeblikket er vi i en situasjon der kundene våre ber om gode råd for å komme over dette, og det løses jo ikke med å kjøpe antivirus og antispamløsninger, sier Hansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere