RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tok ut 40 mill uten bilag

Foto: Scanpix
Rundt 40 millioner kroner skal være tatt ut fra Mjellem & Karlsen-gruppen uten at det finnes bilag.

Carl Fredrik Seim er begjært personlig konkurs av selskapet Møllendalsbakken 9, som han tidligere eide.

Onsdag fikk byfogd Arne A. Rasmussen for første gang høre vitner fortelle om Seims regnskapsførsel, ifølge NTB.

- Vi hadde en liste over uttak på 40 millioner kroner der det manglet bilag. Vi sendte en liste til Seim og har fått i retur en oversikt over hvor pengene er gått. Så langt kan vi ikke se at det er snakk om forretningsmessige sider ved Mjellem & Karlsen, sa daglig leder, Frode Hoff, i Mjellem & Karlsen.

Noen av pengene skal ha gått til det Uppstrøm-eide selskapet Paleum, andre direkte til Tor Arne Uppstrøm eller til Seim selv. Hoff påpeker at de 40 millioner kronene tilsvarer hele selskapets likviditet.

Det var etter kjøpet av Mjellem & Karlsen-gruppen sommeren 2002 at Seim for alvor kom i søkelyset. I dag er han siktet for økonomisk utroskap mot selskapet. Uppstrøm er mistenkt for medvirkning til dette.

Senere på dagen gikk bostyrets prosessfullmektig, Inger Flostrand, langt i å antyde at både Seim og advokat Trygve Staff har servert løgn under saken.

– Det er frekkhetens nådegave som har sittet her og forklart seg. Dette er ille, utbrøt hun etter å ha redegjort for det hun mener er klare feil og påstander i Seims forklaring, sa hun ifølge NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere