RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tragisk for Flatland

Sist oppdatert:
OSLO TINGRETT (TV 2 Nettavisen): Selv om deres vennskap har kjølnet, avviser utpressingsdømte Atle Hamre at Hallvard Flatland skal ha medvirket til å hvitvaske penger.

Flatlands konto i Monaco er slett ikke brukt til å hvitvaske utpressingspenger, fortalte Atle Hamre til pressen etter at han tirsdag ettermiddag hadde vitnet i straffesaken mot Flatland.

- Det er helt galt å sette Flatland i dette søkelyset og trekke ham inn i denne elendigheten. Det er en skandale for ham og hans familie at mannen står tiltalt i dag. Dette har han ikke fortjent, sa Hamre.

Båndene mellom hestevennene Harme og Flatland skal i dag være brutt.

- Det er en kald front mellom oss nå. Økokrim har gjort vårt forhold umulig. Vi har ikke hatt kontakt på lenge, fortalte Atle Hamre.

Hamre, som fortiden soner en fengselstraff på fem år etter utpressingssaken mot skipsreder Thor Christensen, ble kjørt fra Skien fengsel til Oslo tinghus av politiet.

Iført elegant mørk dress inntok Hamre vitneboksen og trykket Flatlands hånd før han startet sitt vitnemål.

Forklaringen dreide seg i hovedsak om pengestrømmen inn og ut av Flatlands Monaco-konto, og om dokumenter knyttet til handel med kostbare hester.

- Det eneste som er gjort feil har jeg gjort. Jeg tok med meg 350.000 danske kroner i kontanter og satte de inn på Monaco-kontoen, forklarte Hamre.

Han avviste at to overføringer til Flatlands Monaco-konto på 260.000 dollar var utbytte av kriminell virksomhet, slik Økokrim hevder. Under aktors eksaminasjon kom det også fram at travtrener Atle Hamre flere ganger mottok millionbeløp i kontanter etter handel med hester.

- Jeg var opptatt av at mine kunder skulle få sine penger. Jeg vet det høres rart ut, men kontanter er fortsatt lovlig betalingsmiddel i Norge, sa Hamre.

Når aktor, politiadvokat Geir Kavli, spurte om forhold som berørte utpressingen av skipsreder Thor Christensen fikk Hamre svært vanskelig for å svare.

- Dette er ting jeg har fortrengt. Det er helt ute av min verden nå, og jeg sitter og soner for det nå. Spar meg mest mulig for dette om du kan! responderte Hamre.

Ifølge politiadvokat Geir Kavli holdt Hamre etter pågripelsen i mai 1999 lenge tett om at det var Flatland som stod bak Monaco-kontoen.

- Jeg var i sjokk etter at politiet hadde stormet huset mitt. Jeg var frarevet alt, og trodde jeg hadde fått granatsjokk. Jeg fikk presentert en liste over ting jeg skulle ha gjort mot Thor Christensen. Det var dette jeg hadde fokus på, ikke Flatland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere