RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tro ikke på «fulle» aksjeeksperter

Sist oppdatert:
Sjeføkonomer og analytikere som er ruset av kurtasjeinntekter og bonuser er ikke særlig troverdige, tordner supermegler Peter Warren.

Peter Warren, som til daglig jobber som hedgefond-forvalter i WarrenWicklund, er mektig lei av at folk som advarer mot å putte penger i aksjemarkedet, blir ledd ut av representanter for meglerhusene.

- Uansett hvor overpriset aksjer har vært eller hvilket finansielt uvær som har truet, har nemlig meglerhusene aldri funnet det opportunt å advare mot aksjemarkedet, skriver Warren i en fersk kommentar.

Supermegleren trekker en parallell til selskapslivet, hvor de få som er edru gjerne blir gjort til narr av berusede festdeltakere. I USA er det ifølge Warren vanlig å ha et knippe sjåfører, eller «designated drivers», på plass for å skysse festdeltakerne hjem etter harabaldet, og disse må naturligvis holde seg på matta.

- Analogien til aksjemarkedet er slående, med det unntaket at «the designated driver»-funksjonen (analytikere som ikke lar seg ruse av kurtasjeinntekter og bonuser) nærmest blir latterliggjort av festarrangører og de fulle festdeltagerne. I aksjemarkedet aksepteres det nemlig ikke at noen forsøker å holde seg edru, med den følge at de man ikke klarer å skjenke, forsøker man å kaste ut fra festen, fortsetter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere