RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Uakseptabelt av politifolk

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Politistasjonssjef Odd Tveit Jørgensen ved Sandnes politistasjon kaller T5PC-virksomheten til flere av sine tjenestemenn uakseptabel.

De ansatte diskuterte torsdag saken med ledelsen under et fellesmøte. Også de tjenestemennene som var involvert i T5PC deltok i diskusjonen.

- Vi har drøftet det som har skjedd, og er helt klare i synet vårt på at dette ikke er akseptabel virksomhet for polititjenestemenn ved Sandnes politistasjon, eller i Rogaland politidistrikt for øvrig, sier politistasjonssjef Odd Tveit Jørgensen.

Politistasjonen vil nå sette ned et utvalg som skal se videre på hvilke etiske regler som gjelder i tjenesten og eventuelt revidere disse slik at de samsvarer med den posisjonen politiet skal ha i samfunnet.

- Vi ønsker åpenhet om dette i organisasjonen og vil også stimulere til en etisk debatt internt i organisasjonen, sier Tveit Jørgensen

Tveit Jørgensen ønsker å presisere at dagens møte ikke var et oppvaskmøte.

- Dette var et allmøte vi hadde planlagt lenge, og det var naturlig at vi også tok opp T5PC på dagens møte sier politistasjonssjefen.

Saken blir nå undersøkt av SEFO.

Politidirektoratet ønsker på bakgrunn av SEFO-etterforskningen ikke å kommentere saken, men viser til et rundskriv som omhandler biverv i politiet.

I følge rundskrivet skal ikke ledelsen i politiet gi samtykke til tjenestepersonell som ønsker å delta i pyramidespill, lykkekjeder, kjedeforretninger eller liknende tiltak. Det er også særlig uheldig at personer i politiet tar del i virksomheter som det kan stillest spørsmålstegn ved både rettslig og etisk, står det i rundskrivet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere