RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Bård Ove Molberg (TV 2 Nettavisen)

- Ulltveit-Moe må vurdere sin habilitet

Jens Ulltveit-Moe må selv ta ansvar og vurdere hvorvidt han har den troverdighet, tillit og integritet som kreves for å sitte i Statoils valgkomite. Det sier olje- og energiminister Einar Steensnæs til TV 2 Nettavisen.

I forbindelse med en pressekonferanse i Oslo tirsdag gjorde Ulltveit-Moe det klart at han ikke vil trekke seg fra sin posisjon i Statoils valgkomite som følge av Iran-saken.

Ulltveit-Moes ansvar
Olje- og energiminster Einar Steensnæs har etterlyst en snarlig avklaring på saken slik at valgkomiteen kan fortsette sitt arbeid med å finne ny styreleder til Statoil. Han understreker samtidig overfor TV 2 Nettavisen at det er Ulltveit-Moe sitt ansvar å vurdere sin egen habilitet.

- Det vil alltid være slik at det største ansvaret hviler på medlemmene selv. Det må vurderes om forutsetningene er til stede for å ta på seg så viktige og sentrale verv som å sitte i et av Statoils sentrale organer. Medlemmene er avhengig av den tillit, troverdighet og integritet som er nødvendig for å kunne inneha et slikt tillitsverv, sier Steensnæs.

Korrupsjon
Ulltveit-Moe har måttet tåle hard kritikk de siste ukene. Et av selskapene NHO-presidenten eier kan ha begått korrupsjon i forbindelse med båthandel i Irak på 90-tallet.

Iran-saken kommer i kjølvannet av at NHO-presidenten skapte storm da han i september gikk ut i TV 2 Nettavisen og uttalte at grensene for korrupsjon ikke nødvendigvis er de samme i utlandet som de er i Norge.

Steensnæs vil selv ikke kommentere om tilliten til Ulltveit-Moe er rokket etter de siste ukenes hendelser.

- Det er viktig at en ikke forhåndsdømmer. Jeg har forstått at Umoe-selskapet selv mener det ikke er påvist uregelmessige forhold. Samtidig ser jeg at det er en foreløpig konklusjon, og at det er behov for å foreta en fullstendig gransking, sier Steensnæs.

Neppe ny generalforsamling
Hvis saken skulle ende med at Ulltveit-Moe trekker seg fra valgkomiteen, vil det neppe bli aktuelt å kalle inn til ny generalforsamling for å komplettere komiteen.

- Da vil det etter mitt syn være enklest å fortsette med en redusert valgkomite, sier Steensnæs.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere