RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Utsetter familier for hensynsløse angrep

(ARNE RISTESUND)
Sist oppdatert:
Tom Skår ble kastet på glattcelle etter krig mot banken. Nå forklarer banksjefen hvorfor.

Tom Skår har i to og et halvt år drevet en kampanje mot banken etter en konflikt om innkreving at et lån fra en kausjonist. Denne har bestått av plakater og nettsiden Rundlurt.

Les mer om striden her: Tom gikk til krig mot banken sin

BA kjenner til at kampanjen har eskalert siden sommeren og nå har bankens ledelse gått til det skritt å anmelde Skår for overtredelser av straffeloven 390a, «plagsom eller skremmende opptreden eller annen hensynsløs adferd som krenker en annens fred».

Stor belastning
Nils Martin Axe er administrerende banksjef i Fana Sparebank og kommenterer i dag saken, skriver Bergensavisen.

- Det er korrekt at det er levert inn nye anmeldelser mot personen Tom Skår for nye krenkelser av medarbeidere i banken i deres private sfære. Min viktigste oppgave i denne situasjonen er å ta vare på mine ansatte og drifte banken på vår vanlige og gode måte som kundene kjenner oss for, sier Axe til BA.

På nettsiden til Skår er det særlig seks navngitte bankansatte som beskrives i lite flatterende ordelag. Blant disse er også banksjefen.

Løpesedlene som har ledet til de nye anmeldelsene inneholder den samme type informasjon og skal ha blitt puttet i postkassene i nabolaget til de ansatte.

Dette skal ha vært til stor belastning for de ansatte og familiene deres.

- Krenker privatlivet
Skår selv nekter ovenfor BA at han har puttet løpesedler i postkassene og sier at disse har blitt publisert på nettstedet slik at folk som støtter ham kan laste dem ned og spre dem.

- Til tross for at det er inngått rettsforlik i den saken han er opptatt av, fortsetter han sin negative oppmerksomhet mot banken. Vi kjenner ikke motivet for det, men uansett aksepterer jeg ikke som bankens leder at mine ansatte og deres familier utsettes for hensynsløse angrep på sin fritid, sier Axe.

Skår ble arrestert mandag og løslatt ett døgn senere. Til BA sier han at plakatene og nettsiden handler om ytringsfrihet og opinionsdannelse.

Ønsker debatt
- Jeg ønsker en debatt om det banken har gjort, sier Skår om bakgrunnen for kampanjen.

Ifølge ledelsen i banken er det andre gang Skår pågripes for overtredelse av straffelovens paragraf 390a. Banken skal ha anmeldt ham også i januar i år.

Politiet har konfiskert datamaskiner, en telefon og en lamineringsmaskin fra kontorlokalene i Åsane. Saken skal etterforskes videre.

- Jeg er tilfreds med at politiet ser alvoret i dette, sier banksjefen.

Les flere saker hos: Bergensavisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere