RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vanlig å støttekjøpe på polet

Sist oppdatert:
Flere vinimportører skal ha kjøpt egne produkter for å sikre hylleplass på landets Vinmonopoler. Da polet oppdaget dette, ble støttekjøp forbudt.

I forbindelse med smøreskandalen i importselskapet Ekjord, har det kommet opp at firmaet i 2003 kjøpte 1.200 flasker av egen vin. Også en gang tidligere skal Ekjord ha kjøpt egne produkter for å sikre listeføringen i basisutvalget, skriver Dagens Næringsliv.

Men slike kjøp er slett ikke unike for Ekjord. Det var relativt vanlig i bransjen å gjøre støttekjøp for å holde produkter på basislisten.

Da Vinmonopolet oppdaget praksisen, ble reglene skjerpet inn 18. mars i fjor. Kjøper en importør over 12 helflasker per produkt, må dette nå rapporteres inn.

- Støttekjøpene ble gjort før de nye reglene trådte i kraft. Men kan jo ikke bryte regler som ikke er der, sier Erik Magnus Ekjord til Dagens Næringsliv.

Polsjef Knut Grøholt mener praksisen ikke var så omfattende, men at bransjen selv opplyste at det ikke var et ukjent fenomen. Ifølge informasjonssjef Jan Ottesen i Vin- og brennevinleverandørenes forening varierte det fra leverandør til leverandør hvor mye som ble kjøpt, og om det ble støttekjøpt i det hele tatt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere