RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vanskelig og alvorlig mekling

Foto: Knut Fjeldstad, NTB Pluss
– Vanskelig og alvorlig, sier meklingsmann Dag Nafstad før han tar fatt på kveldsøkten i matlager-meklingen. Siste frist er klokken 22. Slik rammes du: Dette blir borte

Utkjøringen til en rekke butikker av blant annet hermetikk, mel, bleier, kaffe og frukt stopper opp fra onsdag morgen dersom det ikke blir enighet mellom de organiserte ved matvarelagrene og arbeidsgiverne tirsdag kveld.

– Kravet om et tarifftillegg er et prinsipielt spørsmål. Det gjør det vanskeligere å finne løsninger. Det er opplagt en alvorlig og vanskelig situasjon, sier meklingsmann Dag Nafstad til NTB tirsdag ettermiddag.

LO-tilknyttede Norsk Transportarbeiderforbund og YS-forbundene Yrkestransportforbundet og Prifo har gitt beskjed om at de ikke vil sitte særlig lenge over fristen. Samtidig har arbeidsgiverforeningen Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH) varslet at de vurderer lockout.

– Vi anser streikeuttaket som konkurransevridende, og lockout vurderes fortløpende, sier informasjonsdirektør Jarle Hammerstad i HSH til NTB.

I første omgang vil 700 ansatte på lager og i transport ved 13 lagre gå ut i streik fra onsdag morgen dersom det ikke blir enighet under meklingen.

Det vil ramme utkjøringen av varer til butikkene i Norgesgruppen (blant andre Kiwi, Meny, Joker, Ultra og Spar) og Rema 1000-kjedens butikker på Østlandet og ICA/Rimi i Agder og Rogaland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere