RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Berit Roald/SCANPIX)

- Ventelos hemmelighold er problematisk

Sist oppdatert:
Direktør Georg Apenes i Datatilsynet liker ikke teleselskapet Ventelo behandler sensitive personopplysninger når de har skjulte eiere.

- Et ubehagelig godt spørsmål, sier Apenes til Dagens Næringsliv, på spørsmål om eierskapet rundt teleselskapet Ventelo.

Da Ventelo fikk konsesjon til å behandle personopplysninger fra Datatilsynet sommeren 2003, visste ikke tilsynet at de største eierne i Ventelo var ukjente.

Nylig avdekket avisen at den London-baserte eksmekleren Conrad Clauson sannsynligvis styrer Ventelo gjennom selskap registrert på de britiske jomfuøyer.

- Selvfølgelig kan vi tenke oss dette som meget problematisk. Vi aner jo ikke hvem som til sjuende og sist har det reelle eierskapet i Ventelo. Og når det gjelder konsesjon til innsamling, behandling og oppbevaring og videreformidling av teletrafikk-opplysninger, så er det klart det er et godt spørsmål, mener Apenes.

Apenes påpeker at uvisshet om eierskap er prisen å betale for en liberal økonomi. Han tror ikke tilsvarende situasjoner kan unngås i fremtiden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere