RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi går for lønnsstopp

Foto: Sigurdsøn, Bjørn (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Flere norske bedrifter har langt på vei innført lønnsstopp.

Det var på TV 2-nyhetene mandag kveld at Jens Ulltveit-Moe gikk ut og anmodet norske ledere og lønnstakere om å gå sammen i en felles dugnad og avstå fra lønnstillegg i et forsøk på å hjelpe norsk næringsliv ut av finanskrisen.

- Frys nå vil være helt riktig både fra et rettferdighetssynspunkt, og fra et langsiktig sunnhet, og trygghet for arbeidsplassene i Norge, sa Ulltveit-Moe.

Les kommentar: Ingen lønnsøkninger

Nå viser det seg at flere norske bedrifter allerede har tatt skritt i denne retningen.

Frøs lønna
Pantautomatbedriften Tomra i Asker har innført full frys i fastlønnet til konsernledelsen.

SYNES DU VANLIGE LØNNSTAKERE BØR AVSTÅ FRA LØNNSTILLEGG? Diskuter under

- Vi vedtok i fjor høst at vi ikke skulle ha lønnsøkning i konsernledelsen. Bakgrunnen for dette var at vi ville sette scenen for alle ansatte, og holde kostnadene nede, sier administrerende direktør Amund Skarholt i Tomra til Nettavisen.

Men helt slunkent blir det ikke i lønningsposen til de Tomra-ansatte. Skarholt forteller at bonuser er unntatt fra lønnsfrysen. Bonusene er knyttet opp mot resultatene i Tomra-systemet i 2008.

Tomra-ansatte kan vente seg en ekstra månedslønn i bonus. Den er rett rundt hjørnet, skal vi tro konsernsjefen.

Ifølge Skarholt vil bonusutbetalingene variere fra land til land. Tomra er en av Norges mest vellykkede eksportbedrifter, med kontorer i en rekke land. I enkelte land er resultatene så som så for 2008, og da blir det heller ikke bonus, forteller Skarholt. Maksimal bonus for toppledelsen i Tomra er 50 prosent av årslønn. Ansatte kan få inntil en månedslønn.

- Tok vår medisin

I Kongsberg Automotive ble bremsene satt på tidlig. Bilindustrien ble tidlig rammet av finanskrisen.

- Vi var tidlig ute i september med å ta vår medisin. Vi hadde stor nedbemanninger, og flyttet produksjon til lavkostland, sier kommunikasjonsdirektør Ronny Lie til Nettavisen.

Men også på lønnssiden er det gjort dramatiske grep. Kongsberg Automotive har fjernet bonusordninger og andre insentivordninger.

Vil unngå provokasjon

- Det ville være uforsvarlig og provoserende dersom lønnsvinnerne i år er de som sitter i ledende posisjoner, sier Lie.

Også i et av Norges ledende industrikonserner tenkes det moderasjon. Akers informasjonsdirektør Geir Arne Drangeid sier det er naturlig at man nå er forsiktige med lønnstilleggene.

- Fra ledelsens side vil det bli et veldig moderat lønnsoppgjør. Noen vil få null tillegg, andre vil få mer, sier informasjonsdirektøren.

Drangeid opplyser at det vil bli utbetalt bonuser i Aker-systemet, men at det ikke ligger an til de store utbetalingene noe sted.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere