RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi kan streike til jul

Sist oppdatert:
Det er full ordkrig mellom partene i transport-streiken. - Jeg har aldri opplevd at noen har vært så uredelige, sier streikegeneral Per Østvold. - Han setter rekord i arroganse, svarer HSH.

Streikeviljen er fortsatt stor blant de transportansatte. Og mulighetene for at regjeringen griper inn med tvungen lønnsnemnd er sterkt overdrevet, mener leder Per Østvold for Norsk Transportarbeiderforbund.

- Vi kan streike til jul, uten at det vil bli aktuelt med tvungen lønnsnemnd. Vi er villig til å kjøre ut mat til sykehus og sykehjem, og hvis HSH ikke lar oss slippe til ved matlagrene, så bestiller vi og kjører mat fra Coop-kjeden, sier Østvold til TV 2 Nettavisen.

Tidligere i uken varslet kommunalminister Erna Solberg at hun ville følge nøye med på varer som bleier og morsmelkerstatning. Hvis butikkene gikk tomme for disse, kan det bli aktuelt å gripe inn.

Frykter ikke tomme bleie-hyller
Østvold påpeker imidlertid at varene lar seg bestille på landets apoteker.

- Vi har selv ringt til apotekene og sjekket situasjonen. De sier at de kan levere både bleier og morsmelkerstatning i stort monn. De har lagre som ikke vil gå tomme, sier han.

Norsk Transportarbeiderforbund sier i dag at de har fått støtte i streiken fra Sykepleierforbundet. Sykepleierforbundet sier at de støtter transportarbeiderne i prinsippet om at det bør søkes og innvilges dispensasjoner for å unngå at det oppstår fare for liv og helse. Østvold håper på hjelp for å holde oversikt over matsituasjonen rundt på landets sykehus og sykehjem.

- Vi skal sammen sørge for at det ikke blir noen argumenter for å forsvare en tvungen lønnsnemnd, sier Østvold.

- HSH er urederlige
Arbeidsgiverorganisasjonen HSH er blitt gjenstand for massiv kritikk fra Østvold og de andre arbeidstakerorganisasjonene. Oppførselen til HSH er uredelig, mener Østvold.

- Jeg har aldri opplevd at noen har oppført seg så uredelig som HSH under en arbeidskamp tidligere, sier Østvold og viser til at HSH holder igjen på dispensasjoner for levering av mat til sykehus og sykehjem.

- Nå vet de at hvis streiken varer en uke til vil folk oppdage at man faktisk kan handle hos Coop, og at man ikke trenger Reitan-kjeden eller Rimi, sier Østvold.

Han tror HSH vil kaste kortene i løpet av neste uke.

- Vi er villig til å fortsette helt til HSH gir seg, men jeg tror ikke de holder lenger enn til neste uke. Dette blir for dyrt for dem, sier Østvold.

- Opprørt over Østvold-utspill
HSH er opprørt over utspillet fra Østvold, og informasjonssjef Jarle Hammerstad sier til TV 2 Nettavisen at han er forbauset over transport-lederens arroganse.

- For det første vil vi si at det er sterkt provoserende å høre hvordan Per Østvold kaster både arbeidsplasser i næringsmiddelindustri, og i de deler av dagligvarehandelen som rammes av streiken, på båten, sier Hammerstad.

- Det å ha en så arrogant holdning til disse arbeidsplassene synes vi er ille. Utover det må vi bare avvise utspillet om vår opptreden. Vi følger spillereglene, i motsetning til transportarbeiderforbundet som tar saken i egne hender og behandler dispensasjonssøknader som vi skal være to om, sier han videre.

- Sjelden arroganse
Hammerstad sier videre at han tar Østvolds utspill om HSHs urederlighet som en fornærmelse.

- Vi har vel heller aldri opplevd tilsvarende arroganse i forhold til arbeidsplasser i en tidligere konflikt, som den Østvold og Transportarbeiderforbundet nå utviser, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere