RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi setter ikke opp prisene

Sist oppdatert:
Ølkrigen er ulovlig, men blant dagligvarekjedene er forvirringen stor. – Vi holder prisen i ro inntil vi får en klar beskjed om det motsatte, sier Rema-sjef Geir Solstad.

Fredag ble det klart at Sosial- og helsedirektoratet har konkludert at de lave prisene på flaskeøl er i strid med alkoholloven.

Blant kjedene er forvirringen imidlertid fortsatt stor. – Vi vet det er ulovlig, men ikke hva vi skal gjøre, sier kjedene.

- Det ene et at direktoratet bare fastslår sin fortolkning, som mildest talt er lite klargjørende. Det andre som er utrolig her er at direktoratet lar det være opp til kommunene å bestemme prisen på øl, sier Rema-sjef Geir Solstad til TV 2 Nettavisen.

Han sier at Rema-butikkene vil fortsette å selge øl til 6,50 kroner flasken inntil det blir klargjort fra direktoratets side hva som er akseptabel minstepris.

- Dette egner seg bare til å skape forvirring. Vi skjønner at det må være, og etterlyser klare retningslinjer for salg av øl. Vi setter ikke opp prisen nå, vi vet jo ikke hva vi har lov å selge øl til, sier han fortvilet.

Også hos Kiwi-butikkene vil prisene bli holdt uendret. Kjededirektør Per-Erik Burud sier han ikke er innstilt på å trosse direktoratets beslutning, men at de avventer klar beskjed.

- Vi har sagt at vi forholder oss til det myndighetene konkluderer, og det står vi ved. Men inntil vi vet hva vi skal gjøre, avventer vi situasjonen, sier Burud til TV 2 Nettavisen.

Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH) skal holde et møte med dagligvarekjedene senere i dag for å klargjøre hva som skal skje med ølprisene.

TV 2 Nettavisen følger saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere