RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi vil bruke mindre penger

Bare 20 prosent av det norske folk planlegger å øke sitt personlige forbruk, viser ferske tall fra DnB NOR. Dette er færre enn både tidligere i år og i fjor.

I mai hadde nemlig 27 prosent av de spurte planer om økt forbruk. I fjor på denne tiden var det 23 prosent som planla å bruke mer penger.

Tallene er hentet fra DnB NORs forbrukerbarometer, som blir utført av MMI fire ganger i året.

- Folk er tilbøyelige til å forbruke mindre nå enn de var tidligere i år. Den lave renten har gitt mange økonomisk handlefrihet til å realisere sine forbruksønsker de siste årene. Behovet for å øke forbruket er kanskje ikke så stort lenger. Dessuten ligger arbeidsledighet og økte strømpriser bak og lurer, sier forbrukerøkonomen Aud-Helen Rasmussen i DnB NOR på bankens nettsider.

Barometeret viser at mange nordmenn sparer, men færre er villige til å øke speringen i løpet av det neste året. I Mai var det 45 prosent som hadde planer om økt spring, nå er det tilsvarende tallet 40 prosent.

Rasmussen mener nedgangen skyldes at sparingen over tid har vært på et stabilt høyt nivå. Blant annet har forsikringssparing økt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere