RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vil bygge ned Økokrim

(Foto: Kjetil Mæland/TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
- Jeg har en følelse av at noen med økonomiske interesser ønsker å bygge ned Økokrim, sier assisterende Økokrim-sjef Erling Grimstad.

Økokrim-toppen er nøye med ikke å vise til konkrete saker med mindre de allerede har vært medieomtalt. Men han går svært langt i å antyde at politikerne lar være å satse på Økokrim etter påtrykk fra næringslivet.

- Jeg har en opplevelse av at noen synes vi opptrer mer aggressivt enn før. Jeg har en følelse av at vi nå puster noen i nakken som tidligere så på oss som ufarlige idioter, sier Erling Grimstad.

Han vil ikke rette anklagen mot noen, men peker blant annet mot norske styrerom, hvor mange personer går igjen flere steder.

Grimstad mener mange har en interesse av å fortsette som før. Han tror også at næringslivet aktivt jobber mot politiske miljøer for å bremse bevilgningene til etterforskning av økonomisk kriminalitet.

- Det er klart at det er en grad av lobbyvirksomhet. Politikerne opererer ikke i et vakuum, sier Grimstad, som konstaterer at det er svært små forhold og tette bånd mellom politikere og næringslivsledere i Norge.

SKUP
Uttalelsene kom da den assisterende Økokrim-sjefen innledet om korrupsjon på et et seminar arrangert av Stiftelsen for en kritisk og undersøkende presse (SKUP) i Tønsberg lørdag. Han peker på ressursmangel som en årsak til at mange saker må avvises.

- Fra våren 2003 og nesten til årsskiftet hadde vi bortimot inntaksstopp av saker fordi vi ikke hadde ressurser til å følge opp, sier Grimstad.

Korrupsjonsjegeren Eva Joly har en rekke ganger vist hvordan korrupsjon tapper samfunnet for fellesskapets penger. Også Grimstad argumenterer sterkt for samfunnets interesser i å avdekke korrupsjon, og advarer mot en utvikling der politikere, presse og andre gjør det vanskeligere for folk å fortelle om kriminelle eller kritikkverdige forhold.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere