RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vil ikke selge Statkraft

Sist oppdatert:
Kristelig Folkeparti lvil ikke redusere statens kontroll over Statkraft, og har satt foten ned for planene om å selge deler av kraftgiganten.

KrF har ingen planer om å la Statkraft inngå allianser med utenlandske selskap, slik at den statlige kontrollen i selskapet reduseres.

- Vi vil ikke selge oss ned eller redusere statens kontroll og eierinteresser i Statkraft, sier Olaf Gjedrem i KrF til Dagsavisen.

Gjedrem mener at særlig SV overdriver betydningen at Stortinget kan vedta å omdanne Statkraft fra et statsselskap til et aksjeselskap heleid av staten. SV nemlig at vedtaket reduserer Stortingets kontroll over Statkrafts utvikling, og en industriell allianse med et større utenlandsk selskap ligger i kortene.

Gjedrem mener KrF er garantisten for at det ikke skjer.

Regjeringen omtaler imidlertid muligheten om å delta i industrielle løsninger der staten ikke er eneste eier av Statkraft i sitt forslag til Stortinget. Men KrF vil motsette seg en slik utvikling. Partiet signaliserer samtidig til utenlandske interessenter at en allianse blir vanskelig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere