RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vil kjøpe SAS

Sist oppdatert:
Lufthansa vurderer å kjøpe SAS. Flyselskapet er opp 11 prosent på ryktene.

Den tyske flygiganten vurderer å kjøpe SAS, ifølge Reuters. Børsen svarte fredag ettermiddag med å sende SAS-kursen opp med 11,55 prosent, og selskapet er foreløpig dagens børsvinner.

Les mer børs og finans på NA24

Klokken 13.38 fredag ettermiddag vedtok Oslo Børså suspendere aksjene i SAS i forbindelse med usikkerhet knyttet til verdivurderingen av selskapets aksjer

- Møter på høyt plan
Oppkjøpet av SAS er ett av flere alternativer Lufthansa nå vurderer nøye, ifølge nyhetsbyrået, men flyselskapet har så langt ikke ville kommentere saken.

- Det avholdes møter på høyt plan, men om disse møtene fører til en avtale er ennå fortsatt et åpent spørsmål. Det er ennå ikke helt klart hvor dette ender, sier en kilde til Reuters.

SAS har lenge slitt i motvind, og Lufthansa har flere ganger blitt nevnt som en mulig kjøper av det skandinaviske flyselskapet.

Lufthansa på sin side har uttalt at det trengs en konsolidering i luftfartsbransjen i Europa. Men selskapet har ikke villet kommentere spekulasjonene, ifølge Reuters.

Ingen kommentar
Hvis det kommer et positivt resultat ut av samtalene mellom SAS og Lufthansa, skal dette angivelig bli diskutert på et møte i Lufthansa den 24. september, ifølge Reuters.

Informasjonssjef i SAS Norge, Knut Morten Johansen, vil ikke kommentere saken, men viser til konsernledelsen i Sverige.

Det har ikke lykkes NA24 å få en kommentar derfra.

Les flere økonominyheter på Nettavisen Økonomi

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere