RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vær kritisk i kokende boligmarked

I dagens hete boligmarked, er det viktig at du som boligkjøper holder hodet kaldt og er kritisk. Forbrukerrådet råder deg til å spørre og grave og undersøke mest mulig.

Klagebunken til Forbrukerrådet viser at det er en del boligkjøpere som har fått ubehagelige overraskelser ved eiendomskjøp.

- Det er veldig viktig for kjøperne at de leser salgsoppgaver og takster nøyaktig og stiller en rekke kritiske spørsmål, sier Christina Moestue i Forbrukerrådets Oslo-avdeling til Aftenposten.

Fukt og lekkasjer, skader på tak, drenering og baderom skaper mest problemer. For å ordne problemer knyttet til dette kan det påløpe store kostnader for boligkjøpere, og det er ikke boligselgeren har informert om alt.

Moestue oppfordrer til å stille spørsmål om hvor gammelt for eksempel taket eller badet er, og finne ut hvilke arbeider som er gjort.

Også reguleringsplaner, byggeprosjekter og utvidelse av veier kan skape store skuffelser. Eiendomsmegleren har plikt til å opplyse om vedtatte reguleringsplaner, men det kan finnes planer som ennå ikke er vedtatt. Dette bør du forhøre deg om i forkant av kjøpet. Det kan også være problemer under jorden i form av gamle oljetanker eller septiktanker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere